تولید محتوا در حال حاضر به یک مهارت اساسی و مورد نیاز برای همه تبدیل شده. برخی هم از تولید محتوا برای کسب درآمد استفاده می‌کنن. خلاصه اینکه هر کس در حوزه کاری خودش یا برای رسیدن به اهدافی که داره سعی می‌کنه از تولید محتوا هم استفاده کنه. از طرفی در دوره‌ای زندگی می کنیم که گوشی‌های هوشمند هر کدوم از ما رو تبدیل به صاحبین رسانه کردن. حالا برخی رسانه‌های بزرگتر و برخی رسانه‌هایی کوچکتر و محدودتر. بارزترین این رسانه‌ها هم در حال حاضر اینستاگرام و توئیتر هستن.

ابزارهایی که گوشی‌های هوشمند در اختیار ما قرار می‌دن مثل فیلمبرداری، عکاسی، تدوین، ویرایش تصاویر، بارگذاری، گرفتن بازخورد و … همه و همه باعث شدن تولید محتوا از هر زمان دیگه‌ای ساده‌تر و در دسترس‌تر باشه. حالا سوال اینجاست، با وجود این ابزارها و زمینه‌های لازم برای تولید محتوا باز هم نیازه برای این کار آموزش ببینیم؟!

گام صفر

بزارید در گام صفر برای پاسخ به این سوال این نکته رو یادآور بشم. پاسخ به این سوال به روحیات خود فرد هم خیلی برمی‌گرده کسانی هستند که روحیه جستجوگر دارن و خودشون منابع آموزشی رو پیدا می‌کنن و با کنار هم قرار دادن آموزش‌ها نتایج خوب می‌گیرن، این عده آموزش جداگانه‌ای نیاز ندارن و اصطلاحاً خودآموزن. ولی اگر شما این روحیه رو ندارید قطعاً نیاز به بسته‌های آموزشی یا دوره‌های آموزشی مدون و کلاسه بندی شده دارین.

گام اول

اولین گام به نظر من هدف شما از تولید محتواست. به عبارت دیگه اول بگید چرا میخواید تولید محتوا کنید تا بعد من بگم لازمه آموزش تولید محتوا ببینید یا نه؟ اگر قراره شما از محتوا صرفاً به عنوان یک فعالیت جانبی غیرجدی و غیرتجاری استفاده کنید قطعاً پاسخ منفیه و شما نیازی به آموزش ندارید. وقتی شما به صورت غیرتجاری تولید محتوا انجام می‌دید بحث وجود استراتژی، هدف‌گذاری، بازخورد گرفتن و … عملاً موضوعیتی براتون نداره پس با دانشی که دارید و یه کم آزمون و خطا میشه محتوا تولید کرد.

گام دوم

در گام بعدی شما باید انواع مهارت‌های لازم برای تولید محتوا رو بشناسید. خب این مهارت‌ها رو میشه به سه دسته تقسیم کرد. مهارت‌های پایه و مفهومی که بیشتر جنبه تئوری دارن. مهارت‌های نرم‌افزاری که شامل شناخت نرم‌افزارها و شیوه استفاده از اوناست و بعد از اون مهارت‌های سخت افزاری مثل شناخت ابزارهای تولید محتوا. خب حالا که انواع مهارت‌ها مشخص شد باید ببینید در کدوم یک از این مهارت‌ها نیاز به آموزش و کسب اطلاع دارین. بعد از اون پیدا کردن منابع و مطالعه یا حضور در کارگاه‌ها و در حین اون هم انجام کار عملی برای تسلط بیشتر

گام سوم

گام بعدی شما به روز نگه داشتن دانش تولید محتواست. حوزه‌هایی که مربوط به رایانه و اینترنت و ابزارهای وابسته‌اش میشه دائم در حال تغییر و به روزرسانیه. شما باید دانش خودتونو در حوزه‌های مختلف به روز نگه دارید. چه طوری؟ با مشخص کردن و مرور منابعی که برای خودتون فهرست می‌کنید و دنبال کردن صفحاتی که دارن اطلاعات به روز و مفید ارائه میدن. اینجوری می‌تونید اطمینان داشته باشید که آموزش های تولید محتوا تون مطابق دانش روز هستن.

گام چهارم

گام چهارم انجام مستمر تولید محتوا و موازی با اون مشاهده نمونه‌کارهای قوی دیگرانه. نمونه‌کارها بهتون کمک می‌کنه که الگو بگیرین و کارهای خلاقانه‌تر و به روزتری ارائه بدین. انجام مستمر هم بهتون کمک می‌کنه اعتماد مخاطب رو جب کنین. خداییش شما به کسی که یه هفته به یه کاری مشغوله، بعد ول می‌کنه میره سراغ یه کار دیگه اعتماد می‌کنین؟ متوجه شدین؟ اینه که می‌گم کار مستمر لازمه.

گام پنجم

گام پنجم بازخورد گرفتن و اصلاح کارهاست. ببین شاید دوست داری تولید محتوا کنی، درست هم هست ولی رسانه‌ات رو درست انتخاب نکردی. مثلاً‌ رفتی سراغ توئیتر ولی اونجا جای تو نیست باید بری اینستاگرام و بالعکس. نسبت به بازخوردهای مخاطبین هم حساس باش و بهشون واکنش نشون بده که روند رو به رشد داشته باشی… در مورد بازخورد گرفتن مخصوصاً در فرآیند تبلیغات می‌تونی این مطلب رو هم بخونی.

ارادتمند / یاسر سلیمانی